Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla
Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.
Osallistujat
lauantaina, elokuuta 30, 2008
torstaina, elokuuta 28, 2008
Tulokset näkyvät
Realistisen piirtämisen kurssi on osoittautunut palkitsevaksi tavaksi aloittaa sarjakuvalinja.
Samaan aikaan yläkerrassa toisen vuoden opiskelija Mari sai illalla valmiiksi sadannen sivun sarjakuvaan, jonka hän aloitti kuluvan kuun puolella. Todettakoon ettei tämä ole hänen ennätyksensä, ja viikonlopun tauon jälkeen piirretään lisää.

keskiviikkona, elokuuta 27, 2008
Kyy kiurusta kesään

Tänään selvisi syksykauden opetussuunnitelma. Vierailijoina ainakin Hanneriina Moisseinen, Petteri Tikkanen ja Lassi Markus King. Essikin on nykyään vierailija, hm.
Vierailijoista puheenollen, Mikaelkin putkahti taas, mutta siitä ei saa kuvaa, se on niin häikäisevä että kuva ylivalottui. (Tai oon vain kade kun se istuu tuolla tyttöjen ympäröimänä.)
maanantaina, elokuuta 25, 2008
Täysillä liikkeelle
Käynnistysviikko on ohi, nyt ruvettiin tositoimiin. Aamulla vielä harjoiteltiin tuoretta sävellystä, joka kertoo ravusta, ja jonka esitykseen hankitaan a cappella -kuoro ja taljajousisektio, sitten alkoi havainnostapiirtämisen kurssi B- ja G-luokalle sekä anatomiaa A-luokkalaisille.
Iltapäivällä idylli tuhoutui, sillä Separit saapuivat: Petra, Elli ja lopulta myös Saltsu. Nuo pitelemättömät taiteilijapäästöt lepattelivat elon höökivässä ilmavirrassa kummallisesti takaisin Liminkaan. Ääh, niin kuin jääpuikko perseeessä, ei malttais luopua kun on kerran tottunu <3.
sunnuntai, elokuuta 24, 2008
lauantaina, elokuuta 23, 2008
G-piste

Aloitusviikko on ohi, ja katseltiin tänä aamuna ensimmäiset sarjakuvat. Tai ei ehditty ihan kaikkia, maanantaina jatketaan. Jukka henkäili tyytyväisenä: mielenkiintoisia osaajia...
torstaina, elokuuta 21, 2008
Viikon kohokohta

Tekijä: Nimestä Ei Saa Selvää Mutta Veikkaan Jasminia
Tänään oli Oulun Taiteiden yö, mutta jäin himaan lueskelemaan sarjakuvalinjan ensimmäisiä sarjakuvia.
Oulussa lienee ollut sateesta huolimatta menestyksekäs kulttuuripläjäys, mutta kyllä piisaa naureskelemista mullakin - käynnistynyt sarjislinja on kuin onkin huippusakkia. Hah. Heh. Peijjooni.
maanantaina, elokuuta 18, 2008
Parasta mihin juuri nyt pystyy
Ihmiset karttavat työlästä ja vaikeaa – paitsi pelatessaan! Peliä jauhetaan tuntikausia, päiviä. Vaikeusastetta kohotetaan.
Tuleva muusikko ostaa kitaran, alkaa kömpelösti tavoitella sointuja, ja illalla on sormet verillä. Seuraavana aamuna tuskasta huolimatta kitara on taas sylissä. Läheiset pilkkaavat ja kehoittavat kiusaantuneina lopettamaan. Silti monesta tulee huippukitaristi, jopa keskinkertainen.
Tehkää samalla asenteella sarjakuvia.
Tuleva muusikko ostaa kitaran, alkaa kömpelösti tavoitella sointuja, ja illalla on sormet verillä. Seuraavana aamuna tuskasta huolimatta kitara on taas sylissä. Läheiset pilkkaavat ja kehoittavat kiusaantuneina lopettamaan. Silti monesta tulee huippukitaristi, jopa keskinkertainen.
Tehkää samalla asenteella sarjakuvia.
sunnuntai, elokuuta 17, 2008
Sunnuntaina ensimmäiset

MikkoJ, JukkaK ja Keijjo, eli sarjakuva-avustajat ovat myös paikalla, joten sarjakuvanopiskeluvuosi on alkanut.
keskiviikkona, elokuuta 13, 2008
perjantaina, elokuuta 08, 2008
Tännekin joku päässee

Ensimmäisen kerran vuonna 1979 järjestetty festivaali on kasvanut Suomen suurimmaksi ja merkittävimmäksi sarjakuva-alan tapahtumaksi.
Festivaaleilla nähdään paneeleja, tekijähaastatteluja ja performansseja, julkaistaan sarjakuvateoksia, jaetaan palkintoja, järjestetään kursseja ja seminaareja sekä pystytetään taidenäyttelyitä.
Tämän vuoden kunniavieraista Walthéry tunnetaan parhaiten Natasha-sarjakuvastaan, Delisleä pidetään sarjakuvareportaasin uudistajana, Nilsen edustaa englanninkielisen vaihtoehtosarjakuvan huippua ja Martin tom Dieck yhdistää töissään saksalaista ekspressionismia ja kokeellista sarjakuvaa. Marko Turunen juhlii kymmenvuotista uraansa sarjakuvataiteilijana.
Suomalaisista ja quebéciläisistä taiteilijoista koostuva ryhmä julkaisee sarjakuvaantologian ja kokoaa näyttelyn.
Festivaalien pääareenoja ovat G18-juhlasali sekä Kulttuuriareena Gloria. Tapahtumia järjestetään myös Helsingin Sarjakuvakeskuksessa, Kirjasto 10:ssa, Tikkurilan kirjastossa, Taideteollisessa Korkeakoulussa, Ranskan kulttuurikeskuksessa, Galleria Jangvassa, MUU-galleriassa sekä Black Door ravintolassa.
Festivaalien ulkoisen ilmeen on suunnitellut (aika etevä ja kiva) kuvataiteilija (Limingassakin opiskellut) Mari Ahokoivu.