Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

perjantaina, elokuuta 08, 2008

Tännekin joku päässee


Ensimmäisen kerran vuonna 1979 järjestetty festivaali on kasvanut Suomen suurimmaksi ja merkittävimmäksi sarjakuva-alan tapahtumaksi.

Festivaaleilla nähdään paneeleja, tekijähaastatteluja ja performansseja, julkaistaan sarjakuvateoksia, jaetaan palkintoja, järjestetään kursseja ja seminaareja sekä pystytetään taidenäyttelyitä.

Tämän vuoden kunniavieraista Walthéry tunnetaan parhaiten Natasha-sarjakuvastaan, Delisleä pidetään sarjakuvareportaasin uudistajana, Nilsen edustaa englanninkielisen vaihtoehtosarjakuvan huippua ja Martin tom Dieck yhdistää töissään saksalaista ekspressionismia ja kokeellista sarjakuvaa. Marko Turunen juhlii kymmenvuotista uraansa sarjakuvataiteilijana.

Suomalaisista ja quebéciläisistä taiteilijoista koostuva ryhmä julkaisee sarjakuvaantologian ja kokoaa näyttelyn.

Festivaalien pääareenoja ovat G18-juhlasali sekä Kulttuuriareena Gloria. Tapahtumia järjestetään myös Helsingin Sarjakuvakeskuksessa, Kirjasto 10:ssa, Tikkurilan kirjastossa, Taideteollisessa Korkeakoulussa, Ranskan kulttuurikeskuksessa, Galleria Jangvassa, MUU-galleriassa sekä Black Door ravintolassa.

Festivaalien ulkoisen ilmeen on suunnitellut (aika etevä ja kiva) kuvataiteilija (Limingassakin opiskellut) Mari Ahokoivu.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home