Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Kohdennusta


Monet opiskelijat keräävät. Ne ostelee sarjakuvia, elokuvia ja romaaneja. Ne hankkii lävistyksiä ja tatskoja ja poistattaa tatskoja ja käy elokuvissa. Hyvä, se pitää markkinatalouden kasvussa.

Mutta sitten tulee hetki, jolloin annetaan lista hankittavista tarvikkeista ja hyödyllisistä kirjoista. Alkaa kuulua että "ei mullo varaa, toi kirjahan maksaa yli kakskymppiä, noi värit on kalliita apua yhyy".

Sarjakuvia, elokuvia ja romaaneja saa kirjastoista, tai lainaksi kavereilta, ei niitä tarvitse ostaa joka hyllyyn. Muutossa niitä vihaa.

Mutta on kirjoja, joita ei yhdellä lukemalla opi, joista tarvitsee tarkistella asioita vuosien päästä. On avainsarjakuvia ja -elokuvia joita haluaa kerrata. Copicit on hyviä, mutta vesivärien osaajaa kunnioitetaan huomattavasti enemmän. Hyvä elokuva ilmestyy dvd:nä ja päätyy kirjastoon. Säästetään rahat olennaiseen.

Vain elävät esitykset on ainutkertaisia, konsertteihin, performanseihin, teatteriin ja festareille kannattaa mennä.

3 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

viisaita sanoja keijjolta. :>

-jassu

8.8.2008 klo 17.35.00  
Anonymous Anonyymi said...

Joillakin ei oikiasti oo varaa. Teidän koulunne on ihan saatanan kallis.

16.8.2008 klo 22.20.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Sen mää tieän että monellakaan ei ole varaa.

Mutta kallis tämä koulu ei ole, halvimmasta päästä Suomessa. Pelkkä vaatimaton asuminen muutamassa kaupungissa on toisinaan kalliimpaa kuin syöminen, asuminen, työskentely ja opiskelu täsä koulussa.

Opintotuki ei riitä kaikkeen, sen tiedän.

Mutta USA:ssa on vielä lukukausimaksu esim. 10 000 dollaria elämis- ja välinekulujen päälle, että onneks täällä on tasokasta koulutusta omasta takaa.

16.8.2008 klo 23.31.00  

Lähetä kommentti

<< Home