Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

perjantaina, toukokuuta 30, 2008

Roju varoittaa blogilistasta

Kvaakista lainattu Johanna Rojolan postaus:

Hei ihmiset, tästä ei ole tainnut olla vielä täällä juttua, mutta oletteko lukeneet Blogilistan uudet säännöt? Etenkin kohta 4.8. on herättänyt keskustelua ja epäilyä. Blogilistahan siirtyi hiljattain SanomaWSOY:lle, ja olisi pitänyt arvata, että Sanoman linja pitää: tekijänoikeuksia kustaan silmään törkeästi.

Itse luin ehdot, seurasin hetken aiheesta käytyä keskustelua ja vedin johtopäätökseni. Eli siis, jos ette halua, että Sanomalla on oikeus julkaista/linkata (kutsukaa sitä miksi haluatte, itse en halua ilmaiseksi luovuttaa tekeleitäni) mitä tahansa blogissanne julkaisemaa materiaalia missä tahansa julkaisussaan (ja miten vahditte vaikkapa konsernin Alankomaiden-päätä?), kannattaa lähteä lips lipettiin koko listalta ja siirtyä GoogleReaderin tai muuten vaan rss-syötteiden käyttäjäksi.

En jaksa (enkä ehdi) edes vaahdota tästä enempää, muuten kuin että sanottakoon, että Sanomalla on todella välinpitämätön linja tekijänoikeuksiin muutenkin. Esimerkiksi heidän avustajasopimuksensa on sellainen, että alan järjestöt (esim. Journalistiliitto) eivät suosita sitä allekirjoittamaan.

Tuolla on koostetta bloggaajien mietteistä: http://www.karihaakana.net/arkistot/2008/05/kaeyttaejaet_ante_portas.html
Lisää tekijänoikeuksista, sopimuksista ym.: http://www.freet.fi/ ja esim. Heikki Jokisen Graafikon eväät-kirjasta. Oman alamme järjestöt, kuten Kuvittajat, Grafia tai Sarjakuvantekijät voivat osaavat myös kertoa lisää.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

SanomaWSOY tekee näköjään mitä vain vaientaakseen yhteiskunta- ja mediakriittisen kirjoittelun.
Ostamalla blogipalveluntarjoajia voidaan vaientaa ne muutamat jäljellä olevatkin soraäänet, jotka nakertavat valtakunnan päälehden
harrastaman hävyttömän itsesensuurin jo valmiiksi murentanutta uskottavuutta.

Tuossa on ajatuksia herättävä kirjoitus SanomaWSOYn ja
hesarin harjoittamasta vallankäytöstä:

http://vallanvahtikoira.wordpress.com/

30.5.2008 klo 18.17.00  
Anonymous Anonyymi said...

http://rienaamme.vuodatus.net/

1.6.2008 klo 23.38.00  

Lähetä kommentti

<< Home