Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

maanantaina, elokuuta 18, 2008

Parasta mihin juuri nyt pystyy


Ihmiset karttavat työlästä ja vaikeaa – paitsi pelatessaan! Peliä jauhetaan tuntikausia, päiviä. Vaikeusastetta kohotetaan.

Tuleva muusikko ostaa kitaran, alkaa kömpelösti tavoitella sointuja, ja illalla on sormet verillä. Seuraavana aamuna tuskasta huolimatta kitara on taas sylissä. Läheiset pilkkaavat ja kehoittavat kiusaantuneina lopettamaan. Silti monesta tulee huippukitaristi, jopa keskinkertainen.

Tehkää samalla asenteella sarjakuvia.

7 Comments:

Blogger Aura said...

Juu, olkaa ahkeria. Elkääkä sitten riidelkö tai työntäkö pyyhekumia nenään.

19.8.2008 klo 21.02.00  
Blogger Emppu said...

Mua vain ihmetyttää, miten tällainen "sarjakuvat on kaikkia ylempi taiteenmuotoa" ja "simpanssikin osaisi tehdä" voi sisällyttää samaan ideologiaan. En tarkoita, että kitaransoitto olisi mitenkään helppoa, mutta loppupeleissä kun sitä osaa soittaa, niin sitä osaa soittaa (vähän kuin jos osaa pelata, niin osaa pelata). Sarjakuva ei ole yksinkertaista "kuva kuvan jälkeen"-tekemistä, se ei ainakaan tule takamaan hyvää sarjakuvaa. En ainakaan usko, että Max Cannon repii sarjakuviinsa ideansa juuri silloin, kun alkaa asettelemaan clip-art-kuviansa strippeihin. Luulis nyt taidekoulun opettaja tajuavan, että luovuus on eriasia kuin tekninen osaaminen.

Odotellen "Tekosyitä, tekosyitä"-valitussaarnaa. <3

20.8.2008 klo 15.29.00  
Blogger Saswata said...

Simpanssikin osaa soittaa kitaraa? No joo, tää simpanssi oppi kyllä vuoden treenauksella _soittamaan_, vaan kovin kauniiksi/virtuoosimaiseksi sitä ei voinut sanoa..

21.8.2008 klo 9.14.00  
Blogger Emppu said...

Niin no, sillä tarkoitin tuota, ettei kitaran soitto ole niin helppoa, mutta samaa kun ei peleistä voi sanoa.

22.8.2008 klo 13.51.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Kaivannutkin Emppua. Emppu on siitä kiva että se väittelee itsensä kanssa.

22.8.2008 klo 18.37.00  
Anonymous Anonyymi said...

"Mua vain ihmetyttää, miten tällainen "sarjakuvat on kaikkia ylempi taiteenmuotoa" ja "simpanssikin osaisi tehdä" voi sisällyttää samaan ideologiaan."

Muakin on mietityttäny et mitä tää oikeen meinaa.

23.8.2008 klo 20.54.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

"Mua vain ihmetyttää, miten tällainen "sarjakuvat on kaikkia ylempi taiteenmuotoa" ja "simpanssikin osaisi tehdä"

Mä en tiedä miten peruskoulu on pilannu teidän aivot mutta selitän kärsivällisesti: se että sarjakuva on todella monipuolinen ja herkkä keino ilmaista mitä ikinä haluat, ei ole millään tavalla ristiriidassa sen kanssa että kuka tahansa voi oppia siinä erinomaisen taitavaksi. Siksi se on niin tärkeä taidemuoto. Jopa <3Emppu<3 (joka vois noutaa itsetuntonsa helvetin esikartanon roskiksesta) on tehny tehokkaita, rakkaita sarjakuvia nettiin ja vaikuttanut niillä ihmisiin. Jos hän olisi valinnut elokuvan, hän ei olis tuottanut mitään. Jos hän olisi valinnut kirjallisuuden, kukaan ei olisi koskaan viitsinyt tavata hänen blogiaan (sillä tuskin hän kustantajaa olisi löytänyt).

27.8.2008 klo 8.31.00  

Lähetä kommentti

<< Home