Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

maanantaina, joulukuuta 15, 2008

Talo eläisi tavallaan jos pystyisi!

Kaikki mitä on lattialla ja väärillä pöydillä, lähtee.

On kivaa kun käy vieraita, hilpeetä nähdä entisiä opiskelijoita viihtymässä ja piirtelemässä Impivaarassa.

Mutta täysin käsittämättömän kusipäistä on jättää nykyisten opiskelijoiden työtilat sietämättömään kuntoon! Vaikka viimeinen viikko olisi kiireinen, ihmiset eivät voi hoidella töitään kun heidän työpisteensä on turmeltu.

Jos ette pysty kunnioittamaan toisten ihmisten oikeutta tehdä samoja juttuja kuin itse haluatte tehdä, pysykää poissa ihmisten ilmoilta.

22 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

On käsittämätöntä, miten ihminen ei kykene välttämään kirosanojen viljely kirjoituksissaan. Tuonkin pystyisi kirjoittamaan selkeästi ja toteavasti ilman turhaa kusipäiksi nimittelyä. Tuskin kukaan on sinne tahallaan tullut sotkemaan paikkoja. Asioista voi ihan oikeasti huomauttaa asiallisesti.

Käskekää vieraiden pitämään huolta tavaroista sen sijaan, että netissä tarvitsee kiroilla. Teini-ikäiset homottelevat ja vittuilevat ihan riittävästi.

15.12.2008 klo 23.52.00  
Anonymous Anonyymi said...

'Teini-ikäiset homottelevat ja vittuilevat ihan riittävästi.'

aahahaha

keijo on yks teini-ikäsen tasolla oleva vanha pappa ni ei siltä voi tasokkaampaa tekstiä odottaakaan!

16.12.2008 klo 0.10.00  
Anonymous Anonyymi said...

Tuskin kirjoittaja sentään teini-ikäisen tasolla ole mutta vois asiat asiallisemminkin sanoa. Kiroilla voi sitten, kun entiset opiskelijat tulevat tarkoituksellisesti sotkemaan paikkoja. Vahingossa jätetyistä kynistä ja papereista voi mainita asiallisemminkin.

16.12.2008 klo 0.25.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Äidinkieleni on mulle kokonaisuudessaan rakas ja käytän sen koko rekisteriä kielirasistisista hyökkäyksistä huolimatta.

Pitää olla itsestään selvää ettei toisten oikeuksia loukata kun viihdytään. Ihmisten työtilan jättäminen sikamaiseen kuntoon ja heidän työskentelynsä estäminen oli täysin anteeksiantamatonta. Laitoin sunnuntai-iltana selkeän lapun että siivoojien työskentelyä ei saa haitata.

"Vahingossa" totta tosiaan!

Koko asenne vallata paikka ja sysiä kirjoilla olevat opiskelijat ahtaalle ei ollut kaunis. Viikonloppuna sopii ottaa rennommin, mutta onko silloinkaan fiksua tulla yläkertaan, paikalla työskenteleviltä kysymättä alkaa soittaa "suppean maun" musiikkia ja estää kulku tiloissa?

Muut opiskelijat eivät voi tulehduttaa ilmapiiriä ja vaikeuttaa omaa tilannettaan pitämällä puoliaan, joten vittuilu on minun tehtäväni. Sinä päivänä kun vapaaehtoinen työtiloissa poikkeilu iltaisin ja viikonloppuisin mun osalta loppuu, päättyy myös kausi jolloin niissä pystyy työskentelemään ympäri vuorokauden. On koettu.

16.12.2008 klo 8.31.00  
Anonymous Anonyymi said...

Muut opiskelijat eivät voi tulehduttaa ilmapiiriä ja vaikeuttaa omaa tilannettaan pitämällä puoliaan

Eli vastaan ei voi sanoa, jos jokin ei miellytä? Ilmapiirissä on jotain vikaa, jos epäkohtiin ei voi puuttua rikkomatta sitä täysin.

16.12.2008 klo 11.51.00  
Anonymous Anonyymi said...

Jos ihan suoraan sanotaan, niin musta kyllä tuntuu, että kyseinen huutoepisodi tulehdutti Impivaaran ilmapiiriä ja työskentelymotivaatiota monin verroin enemmän kuin se sotku ja sekasorto yläkerrassa.

Että oli kyllä ihan hyvä syy hermostua ja varmaan joku ansaitsi pienet torut siitä, että pöydät ja lattiat oli sotkussa, mutta nyt suuntautuu kyllä paheksuva ilme, Keijo, sun suuntaan. Ylilyönti on aina ylilyönti.
Musta paljon tahdikkaampaa ois ollut odottaa että asianomaiset saapuu paikalle, sanoa sitten naama peruslukemilla ja äänensävy normaalina että olkaa hyvä ja siivotkaa, ei tällanen peli vetele.

Viesti ois menny perille ja kaikille ois jääny parempi mieli.

16.12.2008 klo 13.36.00  
Blogger Aura said...

Keijo on usein oikeassa, mutta asiat voi ilmaista niin monella tavalla...

16.12.2008 klo 14.59.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Vihjaisin nätisti siivoamistarpeesta teippaamalla lapun oven suuhun niin, ettei siitä päässyt kulkemaan ilman että se osui kasvoihin. Se oli sitä "toisella tavalla ilmaisemista".

Olen jo väsynyt pettymään, mikä on "naama peruslukemilla" viestinnän teho.

16.12.2008 klo 17.19.00  
Anonymous Anonyymi said...

Hmm.

En ite ollut paikalla, mutta kuulin et keijon huuto kaiku alakertaan asti ja ihmiset pelästyi kovasti.

Tehtiin kyllä tyttöjen kaa tymästi ja jätettiin siivoamatta, mutta jos mietitään vaikkapa viimevuoden a-luokkaa ni ei sitä yläkerran sotkuja voi verratakaan siihen sontaläjään kaljapulloineen kaikkineen.

En suosittele limingan taidekoulun sarjakuvalinjaa tästälähin enää kenellekään jos siellä on tuollainen opettaja joka haukkuu oppilaita räkä roiskuen kusipäiksi.

Puolsataa vuotiaalta ihmiseltä odottaisin enempi käytöstapoja, kuin kakskymppisiltä separiteineiltä.

Tää koulu on kyl yks draamapesäke, aina jos täällä huudetaan jostain tyhjänpäiväsestä asiasta ni tietää et kyllä maailmassa on asiat hyvin kun ei muustakaan ole ihmisillä itkemistä

16.12.2008 klo 17.40.00  
Anonymous Anonyymi said...

Jumaliste teidän kaikkien kanssa. Miten tälläsestä voi saada jotain draamaa aikaan?

Olin kyllä kuullut tarinoita Keijon raivokohtauksista, mutta vihdoin pääsin itse tuota kurkku suorana huutamista todistamaan. Oli aika kiehtova kokemus.

Ärsyttää että edes vaivaudun kirjottamaan tämmösestä typerästä asiasta näin pitkän viestin, mutta menkööt:

1) Suurin osa siitä sotkusta oli kyllä ihan yläkertalaisten omia sotkuja, jotka on olleet olemassa syksystä asti eikä ennenkään haitanneet ketään.

2) Ainoa, jonka työtila oli oikeesti sotkettu käyttökelvottomaksi, olin MINÄ, ja se ei haitannut koska olisin tehnyt alakerrassa joulukortteja muutenkin.

Mua kyllä alkuun vähän ärsytti, mutta multa pyydettiin henkilökohtasesti anteeks jo aamulla, joten juttu oli asianomaisten osalta loppuunkäsitelty ennen kuin alkoikaan. Keijo aukoi päätään ihan turhaan.

3) Keijo, jos nyt sun äidinkieltäs puhutaan niin voi vittusaatana sua! Tämmösiä asioita sä saavutit itkuraivarillas tällä kertaa:
- kaikkien arvostus sua kohtaan romahti
- kaikilla on paha mieli
- jotkut omien sanojensa mukaan BOIKOTOI sua pysymällä poissa Impivaarasta ja sinne jäävillä on kurjaa koska niiden kaverit ei jaksa tulla katsomaan sun huutoas. Että kiitti vitusti.

Ja jos nyt meinaat vänkyttää että boikotointi on lapsellista, niin saanen huomauttaa että mun mielestä sulla ei ole mitään oikeutta puhua lapsellisuudesta tai tyhmästä käytöksestä ennen kuin opit hallitsemaan omaa käyttäytymistäs.

Mä en oo ennenkään jaksanut katsella opettajien typerehtimistä puuttumatta asioihin. Sä oot Keijo tosi veikeetä seuraa kun oot kivalla päällä, mutta ihan saatanan turhauttava kun rupeet marttyyriks ja "ratkot" asioita huutamalla naama punasena. Olis hienoo jos viitsisit opetella hoitamaan asiat vähän rakentavammin, toi huutaminen kun vaan tulehduttaa ilmapiiriä.

Ärsyttää tämmönen varsinkin kun tää tapahtui just ennen lomia. Voisivatkohan KAIKKI arvon marttyyrit nyt mennä itseensä ja opetella jättämään muiden lapsellisen käytöksen omaan arvoonsa, elleivät osaa puhua siitä asiallisesti?

nimim. "olipa taas kiva tunnelma Impassa tänään"

16.12.2008 klo 17.40.00  
Anonymous Anonyymi said...

Eli ei ole muita vaihtoehtoja ku lappu oven yllä tai kiroilujen, loukkausten ja haukkumisien säestämä huutokonsertti? Jaiks.

Kieltämättä meni kyllä varmaan viesti perille: ei kannata jättää siivoamatta. Samalla tyhjeni kätevästi kaikki muutkin yläkerran huoneet työskentelevistä opiskelijoista ja osa varmaan jättää loppuviikollakin Impivaaran vähemmälle huomiolle.

Musta ois ainakin kiva jos ärsyttävissä ja hermoja raastavissakin tilanteissa yrittäis ensin järkeillä sitä kaikille helpompaa vaihtoehtoa. Ei nousis verenpainekaan.

16.12.2008 klo 17.43.00  
Blogger Aura said...

Limingan taidekoulun kaltaisessa suljetussa kuplassa ihmisistä tulee helposti mökkihöperöitä, mikä on kyllä ymmärrettävää. Kun joukko toisilleen entuudestaan tuntemattomia ihmisiä alkaa asua tiiviisti yhdessä, muodostuu paitsi kaverisuhteita myös ongelmia.

Sarjislinja muodostaa ikään kuin suuren perheen, ja siitä ei selvitä ilman että joskus tulee riitaa. Olikos se Kikru joka sanoi, että jos vielä taidekouluvuoden jälkeen ollaan kavereita, voi olla varma että ystävyys kestää?

Ymmärrän myös, miksi Keijoa turhauttaa, mutta "keijoraivari" ei ole se tehokkain tapa hoitaa asioita...

Ehkä teiän kaikkien kannattaisi istua alas ja jutella perheen kesken asiat puhki, niin ettei kellekään jää tympeää makua ja ettei Impivaaran tarvi autioitua?

16.12.2008 klo 18.40.00  
Anonymous Anonyymi said...

Vähän kyllästyttää joo itekin jauhaa tätä kun tästä nyt tuli tällasta draamaa. Mutta sen kyllä sanon että kiukuttaa vieläkin.

Aika paljon Keijjon kiukutteluja olen vaan pyyhkässy villasella asenteella "kyllä sitä kannattaa kuunnella mutta ei ottaa itteensä sen valituksia", mutta tuo maanantaiepisodi meni kyllä henkilökohtaisen sietorajan yli. Ensin tullaan päärakennukseen kuin myrskyn merkki ja tiuskaistaan että oliko se sun läppäri joka nyt on Impivaaran yläkerran roskiksessa, hämmentyneen ja puolihuvittuneen vastauksen jälkeen alkaa huuto että "vittu se yläkerta on ku mikäkin paskakasa" ja että "tollaset helvetin idiootit jotka sotkee tahallaan toisten työpisteitä sais painua vittuun". Jahavainiin.

Miiltä kuulin ekaa kertaa että Keijjo oli jotain siellä ylhäällä riehunut ja paiskonut tavaraa jätesäkkiin. Ja sinne säkkiin oli lentänyt myös kasa meidän piirustuksia - Pertsan kaikki krokiit, Saltsun synttärikortti, meidän sarjissuunnitelmia ja jotain art tradejakin joita oltiin viikonlopun aikana tehty.
Keijo-quote: "Pitää olla itsestään selvää ettei toisten oikeuksia loukata kun viihdytään."
Mun mielestä olisi hienoa että MEIDÄN itsestäänselvä oikeus olisi se, ettei meidän töitä tuhottaisi hetken impulssista. Toivottavasti edes viihdyit sitä tehdessäsi, arvon opettajamme.

Palatakseni tuohon raivonpurkaukseen, hiukan sanoin Keijjolle vastaan ja heti tuli kasa haisevaa paskaa niskaan, haukutaan "itsekkääksi kusipääksi joka tuhoaa muiden työrauhan" ja kun kiukussani tiuskaisin että Keijo on se joka nyt häiritsee muiden työrauhaa huutamalla ja riehumalla niin käsketään sanatarkasti "painumaan vittuun Impivaarasta".
Jos tuo ei ole ylilyöntiä niin en tiedä mikä on.

En mä tiiä, en millään jaksais jatkaa tätä tappelua. Oon edelleen kyllä loukkaantunu tosta Keijon käytöksestä ja lähden kyllä suurella ilolla täältä perjantaina lomille. Ja Impivaarassa tai luennoilla en kyllä tällä viikolla aio pahemmin käydä. Viihdyn oikein kyvin evakossa täällä Muuralla, kyllä me täälläkin voidaan töitä tehdä kun kerta Impivaarasta ajettiin pois.

Hyvää joulua kaikille!

16.12.2008 klo 20.41.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Selvä. Ehkä Joikukin tietää ihan perille asti mistä on kysymys. Ehkä nämä vieraat ja neljä opiskelijaa määrittävät sarjakuvalinjan toiminnan.

En tiedä ovatko loput 44 samaa mieltä mutta tämä on se mihin pystyn, tai pikkuisen vähempi, koska nyt väsyttää kahdeksan ja puolen vuoden jälkeen.

Onneksi Jylhän Mikko on hyvä ope.

16.12.2008 klo 20.59.00  
Anonymous Anonyymi said...

Tiedän vaan sen minkä näin ja että porukka häiriintyi sata kertaa enemmän huudosta kuin sotkusta.

Jos nyt yhtään luit tuota mun sepustusta ajatuksella, varmaan havaitsit että pidin sotkujen siivoamatta jättämistäkin ajattelemattomana. Se, että tilojen sotkeminen on perseestä, ei silti tee raivaresta yhtään sen hyväksyttävämpiä.

Olis pitänyt tietää että näistä kommenteistakaan ei oo muuhun kuin aiheeksi marttyyriyteen.

16.12.2008 klo 21.13.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Ei tässä Joiksukka ole mitään marttyyriyttä. Joka vuosi on ollut ihmisiä, jotka ovat halunneet minun käyttäytyvän mieleisellään tavalla. Olen kehottanut kääntymään rehtorin puoleen.

Tähän asti ei ole ollut vaihtoehtoja, sillä ei ole tyrkyllä sarjakuvaopettajia, jotka ovat valmiit hoitamaan tätä työtä 3000 tuntia vuodessa (työaika on 1600 tuntia). Nyt ehkä on: Mikko pystyy suoriutumaan paremmin ja vähemmässä ajassa koska on terävä.

Minä olen tämä. Tällä tavalla reagoin kun tarpeeksi tökitään. Jos en olisi tämä, en olisi mitään muutakaan.

16.12.2008 klo 22.19.00  
Blogger Aura said...

No hyvä, sopikaa nyt siellä niin kaikki voivat lähteä hyvillä mielin joululomalle...

Pienenä loppukevennyksenä: sanavahvistus tälle viestille oli "blecta". Heh heh.

16.12.2008 klo 22.28.00  
Anonymous Anonyymi said...

Kuule jos et huutais oppilaille niin olisit Keijjo, joka ei huutais oppilaille. Ei kai sun koko identiteetti perustu huutoraivareihin? Ihmisellä on täys oikeus tuntea mitä ikinä sattuukaan tuntemaan, mutta tekoja kannattais itse kunkin harkita.

Mieti itse miten reagoisit jos joku päivätolkulla huutais sulle asiasta josta oot jo pyytänyt anteeks, haukkuis sua kusipääksi ja käskis painumaan vittuun sun työpöydän ääreltä. Ja kun ilmoittaisit että sen käytös häiritsi sua ja muita, se rupeais pakkaamaan kamojaan. Oisko ees jännää? (Tää on sitten vaan mun subjektiivinen näkökulma enkä muuta väitä, tiedä häntä mitä täydellisen totuuden kiikareista näkyis.)

Ihan perseestä jos joku nyt tälläsen vammasen kahnauksen takia lähtee lätkimään.

16.12.2008 klo 22.44.00  
Anonymous Anonyymi said...

Mikko pystyy suoriutumaan paremmin ja vähemmässä ajassa koska on terävä.

Mikko on niin terävä jätkä, ettei hänen tarvitse raivota ja nimitellä opiskelijoita kusipäiksi. Työtiloja hiljentävää meluamista hän ei myöskään harrasta ja toiminta on muutenkin kaikin puolin asiallista.

Jos en olisi tämä, en olisi mitään muutakaan.

Eli raivoaminen jatkuu? Tiedän kohtauksien johtuvan aina jostakin ulkopuolisesta tahosta, mutta tuollainen käyttäytyminen... En tiedä. Ehkä olisi parempi, ettet olisi mitään muutakaan.

16.12.2008 klo 23.48.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

"Ehkä olisi parempi, ettet olisi mitään muutakaan."

Pannaan harkintaan.

17.12.2008 klo 0.10.00  
Anonymous Anonyymi said...

Äh...

Tuli kirjoitettua tavalla, jolla en olisi halunnut. Pahoittelut siitä.

Tarkoitus oli yrittää yhtyä Joiksukan edelliseen viestiin. Pää ei vaan tunnu toimi.

Menen rauhoittumaan.

17.12.2008 klo 0.18.00  
Anonymous Anonyymi said...

Hupsista....
Nyt vasta päädyin tätäkin draamaa seuraamaan. Huh huh. Raivarit ei tosiaan kuulu repertuaariini, olen vähän nössö. Toisaalta joissain tilanteissa niistä kyllä olisi hyötyäkin, tulee vähän arkailtua auktoriteettitilanteita. (saapas muuten nähdä miltä tämä viesti näyttää lopullisena, on vähän höpö selain käytössä.)
Käytäntö on onneksi osoittanut - Impivaarassa ja muualla - että sosiaalisina otuksina me ihmiset kyllä ennen pitkää löydetään tapoja ulla toistemme kanssa toimeen. Raivareineen, sotkuineen, arkuuksineen ja kaikkineen.

2.1.2009 klo 19.02.00  

Lähetä kommentti

<< Home