Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

torstaina, helmikuuta 15, 2007

Sija majatalossa

Ellu nukkuu. Pitää tienata opiskelurahat siivoamalla markettia iltaisin eikä kotiin enää mene busseja. Yösija löytyy työpöydän alta.

Saimme selvitettyä fontinteon ongelmia. Nyt kaikki (?) osaavat tekstata oman fontin, viimeistellä se sarjakuvakäytössä toimivaksi ja asentaa sen Windowsiin.

Lisäänpä vielä hinnoittelua koskevan lainauksen Kvaakista Timo Kähköseltä:
"Räätälöidyn sarjan hintaan vaikuttaa myös sen myytävyys muualle. Jos tekee vaikka terveydenhoitoalan lehteen sarjakuvaa terveydenhoitajista, voi olettaa, ettei sitä Suomessa (tai ulkomaillakaan) saa muualle myytyä, jolloin ensijulkaisuhinnan täytyy olla tuntuva: esim. 3000-4000 e/sivu. Jos taas sarja on yleisluontoisempi ja myytävissä muualle, voi hinta olla vaikka 2000 e/sivu. Jos taas myydään samaa sarjaa muualle kertajulkaisuoikeudella, voi hinta olla 200-600 e/sivu.

Ja ennen kuin joku ehtii huomauttaa, nämä ovat siis hintoja, joita voi pyytää ja SAADA isoilta valtakunnallisilta aikakauslehdiltä. Eri juttu ovat sitten kulttuurilehdet, harrastuspohjalta tehdyt jne."

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home