Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Vuoropuhelua


Käsikirjoitusluennoitsijamme Essi Kummu. Taustalla toisen vuoden sarjisopiskelja Janne Oikarinen.

Käsikirjoitusluennot on terve osa koulutustamme, sillä siellä kohtaavat kirjoittajat ja sarjakuvailijat ja joutuvat juttelemaan. Essi kyselee kaikilta.

Usein joku tulee myöhässä. Se on aika ikävää opettajan kannalta, sillä vaikeaan asiaan keskittyminen katkeaa. Essi pärjää, mutta vierailevalta, kokemattomaltakin esitelmöisijältä se voi pilata suunnitelman, ja loppu on väkisinluentaa elävän, innostuneen esityksen sijaan.

Usein jäädään pois tunnilta, päivältä tai koko kurssilta. Aiemmin kerrotun pohjalle rakentuvaa opetusta ei sitten ymmärretäkään, kun taas tullaan paikalle.

Silloin kuullaan selittelyjä, että myöhästyin linja-autosta, kävin terveyskeskuksessa tai sain väärää tietoa. Tämä ei kiinnosta aikuisoppilaitoksia, jotka vain tarjoavat opetuksen, opiskelijan vastuulla on ottaa se haltuun.

Jos et vaivautunut paikalle kun järkeä jaettiin, älä masennu, sillä voit vielä tulla toimeen häijyydellä, raatamalla aivan perkeleesti tai ihan vain hyvällä onnella.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home