Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

perjantaina, syyskuuta 26, 2008

Ei aina kaviaaria

Sarjakuvapiirtäminen on omituinen taito muuttaa todellisuus kynänjäljiksi.

Taas pitää muistuttaa että tämä on opiskelua. Opiskelussa saadaan palautetta. Palaute voi olla muutakin kuin kehumista ja pyyhkimään ryntäämistä kun on saatu tehtyä oooii ku iso hieno kakka.

Vähiten tästä linjasta ovat saaneet hyötyä ne, jotka on osanneet valmiiksi paljon ja joiden harjoitustöistä ei ole löytynyt moittimista. Open moka. Niinpä niillä ei ole aavistustakaan kuinka kehittyä. Paitsi muutamilla, jotka pusersi kynsin hampain maneereistaan kiinni vaikka toisinaan hienovaraisesti yritti huomauttaa että tuo alkaa toistaa liikaa itseään. Ei siisti ole hyvää, varsinkaan opiskellessa, siisti on lukijasta vain yksiselitteisen tylsää kun ensi-ihastuksesta pääsee ohi. (Eräs siellä väittää vastaan mutta se haaveileekin persoonattomasta Disney-kloonailusta, työllistymissyistä.)

Olkaas ny rohkeita. Kokeilkaa kuinka lujaa kurviin voi heittää ja ajakaa vähän kovempaa. Sillai oppii jotain mitä alalla hallitsevat maitoperseet ei osaa. Ette te pärjää alalla ellei teillä ole tarjota jotain mitä ei ole ennen nähty.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Siisteys on must jos haluaa voittaa varman päälle pelaavat isot kustantajat puolelleen. Siisteys = ovet auki
maailmalle = isompi yleisö.

Sen jälkeen voi sit räväyttää
kun ihmiset on kuulolla.
Nettimaailma on sitten asia
erikseen.

Ja viimeinen lauseesi on viisasten kivi.

26.9.2008 klo 20.10.00  
Blogger Aura said...

Mä näin unta että piirtelin ankanpoikia. Se saatto johtua monen päivän Barks-maratonista, mutta idea ei ollut lainkaan hullumpi. Se ei hereillä sitten ollutkaan niin helppoa. :(

Ei vaan taitais tulla Disney-piirtäjää musta... En edes tunne Akkareita niin hyvin kuin pitäisi.

26.9.2008 klo 22.47.00  

Lähetä kommentti

<< Home