Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

lauantaina, syyskuuta 13, 2008

Nyt kunnon strippikilpailu!

Piristysmusteruiske kertakäyttöpatruunaan.

Sarjakuvantekijät ry. ja Egmont Kustannus Oy Ab järjestävät yhteistyössä Ilta=Sanomien kanssa sarjakuvakilpailun.

Palkintoja on yhteensä 10.000 euroa, jotka palkintolautakunta voi jakaa haluamallaan tavalla.

Tuomariston muodostaa Sarjakuvantekijät ry:n ja Egmont Kustannus Oy Ab:n nimeämä asiantuntijaraati, jossa on Sarjakuvantekijät ry:n hallituksen nimeäminä 4–5 jäsentä joista yksi Ilta=Sanomien sarjakuvatoimittaja Juhani Tolvanen sekä Egmont Kustannus Oy Ab:n nimeämänä 1–2 jäsentä.

Tulokset sekä mahdollinen palkintoalbumi julkistetaan XXIV Sarjakuvafestivaaleilla syksyllä 2009. Kilpailutyöt lähetetään 31.1.2009 mennessä osoitteella

Sarjakuvantekijät ry.
PL 130
00121 Helsinki

Kuoreen merkintä ”Sarjis 2009”. Kilpailutyöt varustetaan nimimerkillä ja tekijän tiedot sisältävällä, samalla nimimerkillä varustetulla nimimerkkikuorella, jonka sisälle jätetään tekijän yhteystiedot.

Kilpailuun osallistuvien sarjakuvien on oltava suomenkielisiä, muodoltaan sanomalehteen sopivia, mittasuhteiltaan 1 : 3 vaakasuora sanomalehtistrippi. Sarjakuvat voivat olla mustavalkoisia tai värillisiä, tekstillisiä tai tekstittömiä. Kilpailuun osallistuvat työt tulee tehdä valmiiksi julkaisukuntoon ja ne lähetetään paperiversioina. Vaikka työ olisi tehty sähköiseen muotoon, se osallistuu kilpailuun paperivedoksella. Sarjat voi siis tehdä millä tahansa tekniikalla, mutta kilpailuun osallistutaan vain tulosteilla, valokopioilla, printeillä tai vastaavilla, ei alkuperäistöillä. Materiaalia ei palauteta. Kilpailuun lähetetään jokaisesta sarjasta 30 näytettä, siis 30 erillistä tai jatkuvajuonista strippiä. Sarjat sijoitetaan pystysuorille A4-arkeille neljä strippiä kullekin.

Kilpailun tuomaristo ja kilpailutöistä toimitettavan albumin asiantuntijaraati voi hyväksyä sarjan julkaistavaksi lehdessä tai albumissa. Ilta=Sanomissa mahdollisesti julkaistavista maksetaan lehden normaali julkaisupalkkio kuten muistakin Kuukauden kotimaisista. Albumiin hyväksytään joko kilpailussa palkinnon saavia sarjoja, joista ei makseta palkinnon lisäksi eri palkkiota, tai palkinnotta jääneitä, jotka kustantaja haluaa sisällyttää albumiin, jolloin julkaisulupa pyydetään tekijöiltä ja samalla sovitaan julkaisupalkkio. Palkituksi tuleminen ei automaattisesti tarkoita, että työ myös julkaistaan lehdessä tai albumissa, ja toisaalta kustantaja voi lunastaa julkaistavaksi myös kilpailussa palkitsemattoman työn (tekijän kanssa sovittavaan hintaan). Nimimerkkikuoren avaa vain raadin sihteeri kilpailun ratkaisuvaiheeseen siirryttäessä ja yhteydenottoa tekijään tarvittaessa. Vain palkittujen tai lunastettujen töiden kuoret
avataan. Muut tuhotaan kilpailun päätyttyä (tai luovutetaan arkistoitavaksi).

Osallistuessaan kilpailuun tekijä suostuu siihen, että hänen palkittu työnsä julkaistaan ilman eri korvausta albumissa ”Sarjis 2009” (työnimi). Julkaistujen sarjojen tekijät saavat kukin 10 (kymmenen) tekijänkappaletta albumia. Kilpailun ja julkaisun jälkeen sarjojen oikeudet palautuvat kokonaisuudessaan tekijöille.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home