Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Aika taas muistuttaa

Muutamat kävelee useita kilometrejä treenaamaan vaikka pakkasessa.

Jotkut aina lintsailee opetuksesta. Osataan niin paljon (no kaverit ainakin kehuu, hei!) ettei tarvi harjoitella.

Toisaalla saa lukea Kvaakista kuinka joku kaksi vuotta sarjislinjalla opiskellut luettelee mitä on vaikea piirtää (lainaus: Ihmisen naamat vähänkin eri vinkkelistä. Toimintakohtaukset. Kaupunkinäkymät/talot. PERSPEKTIIVI. Vanhat miehet. Kengät.). Mutta kun taitoja ei kanneta kanisterissa kämpille.

Noloa on opiskelua laiminlyövän itkeä myöhemmin julkisesti, ettei osaa tehdä sarjakuvaa.

Tuolla Todellisessa Maailmassa on miljoonia ihmisiä jotka ovat valmiita näkemään vaivaa, jotta kelpaavat haaveilemaansa ammattiin. Mutta tuleehan kai puhelinmyyjänäkin toimeen.

11 Comments:

Blogger Aura said...

Puhelinmyyjänä taitaa tulla noin keskimäärin paremmin toimeen kuin sarjakuvantekijänä... luulisin? :/ Ainakin töihin on helpompi päästä, jos ei muuta.

Kyllä sitä toivoo että olisi harjoitellut Liminka-aikoina enemmän. Silloin kun oli aikaa ja mahdollisuuksia ja hyvä työympäristö.

Soisi että kukaan lupaava tekijä ei lähtisi sille linjalle ettei halua tehdä mitään mikä ei just kiinnosta tai tutustua mihinkään uuteen. Myöhemmin tulee kuitenkin eteen aika jolloin pitää osata piirtää luonteva ruma vanha mies, joka ei näytä nuorelta nätiltä mieheltä jonka naamassa on muutama ryppy. :/

3.4.2008 klo 20.24.00  
Blogger Rami Selin said...

Harvat asiat ovat sellaisia, ettei niitä muutamien (kymmenien/satojen) harjoittelukertojen jälkeen osaa jo piirtää vähintään siedettävästi. Ei tässä mitään kummallisia lahjoja tarvita, ahkeruutta kylläkin.

Josus on päiviä, jolloin ei vain mikään tunnu onnistuvan. Piirrä silloin paskaa ja tee seuraavana päivänä oikeita sarjakuvia. Stressaamisella ja valittamisella kiusaat itseäsi ja häiritset toisia.

Osoitan tämän niille, joista Keijokin kirjoitti. Pakkasella on niin kuiva ilma, etten itse voisi ulkona piirtää. Käteni ei kestä valitettavasti, mutta onneksi kesä lähestyy!

3.4.2008 klo 21.03.00  
Blogger Emppu said...

No voi vittu, mikä teitä ihmisiä vaivaa? Se, että täällä opiskelee, ei todellakaan ole mikään tae, että haluaa tehdä/opiskella/työskennellä sarjakuvia koko vitun elämänsä ajan saatikka sitten tämän jälkeen. Tämä aika täällä on ainakin siinä mielessä avannut silmät, että helvetti, ihan mitä tahansa muuta kuin juopottelevaa "vaihtoehtoelämää" itseään parempien ihmisten kanssa, mieluummin nokialla liukuhihnalla.
Jos Keijjolla on siinä joku ongelma, että ihmiset eivät ole tunneilla, menkööt Liminkajokeen rauhottumaan, ei näitä ainaisia itkuvirsiä jaksa lukea. Jos ei ole asiaa, niin älkää vittu vuodattako kuin pahaiset teinit konsanaan.

3.4.2008 klo 21.15.00  
Blogger Aura said...

No, lähinnä itse tarkoitan sitä että jos piirtämisestä ammattia haluaa ei ole varaa laiminlyödä harjoittelua tai olla liian yksipuolinen. Kaikki eivät halua piirtämisestä ammattia. Se on ok.

Mutta voi käydä niinkin että myöhemmin kaduttaa ettei tehnyt sitä ja tätä kun oli tilaisuus, siksi se voi olla hyvä tiedostaa mieluummin pian eikä sitten joskus.

terv. visuaalista alaa opiskeleva joka ei vietä juopottelevaa vaihtoehtoelämää

3.4.2008 klo 21.28.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

On Keijjolla ongelma: mun työtä on välittää tästä linjasta.

En mene Liminkajokeen, vaan vaahtoon ihan kuivalta maalta. Emppu hyvä, ÄLÄ LUE - ITKUVIRTTÄ SEURAA.

P.S. Olet ihana.

3.4.2008 klo 22.22.00  
Blogger Emppu said...

Luen, koska tämä on ainoa kanava siihen, mitä täällä ylipäätänsä tapahtuu (ellen halua mennä Impivaaraan saamaan saatananmoista hedaria). Jos en aikasemmin ole ollut laiska lusmuke, niin nyt ainakin, kiitos näiden virsien. <3

4.4.2008 klo 12.48.00  
Blogger Aura said...

No onpas nyt.

Eiköhän jokainen opettaja ja piirtäjä sanoisi suunnilleen samat asiat jotka tässä keskustelussa ovat tulleet esille.

4.4.2008 klo 15.23.00  
Blogger Rami Selin said...

Sarjakuvaopetus on hankalaa. Pitäisi antaa vapaat kädet, mutta ehkä olisi parasta kahlita opiskelijat jaloista pöydän ääreen?

Niin, kannattaako siitä murehtia, etteivät entiset opiskelijat osaa piirtää sarjakuvia. Ainakin on ollut mahdollisuus ja omapa on ongelmansa.

Kun ei välitä lusmuista, voi antaa henkilökohtaista palautetta enemmän niille hyville ihmisille.

4.4.2008 klo 18.59.00  
Anonymous Anonyymi said...

No olipa aika tylyä kuittia entisille opiskelijoille. Ehkä muutaman asennevammaisen takia ei kannata tosiaankaan ottaa nokkiinsa. Mutta kannustaminen ei koskaan haittaa, olipa sitten hyvä tai vain innokas.

4.4.2008 klo 20.17.00  
Blogger Rami Selin said...

Mutta kannustaminen ei koskaan haittaa, olipa sitten hyvä tai vain innokas.

Rakentava kritiikki eli haukkuminen on paras tapa kehittää ihmisiä:)

5.4.2008 klo 0.13.00  
Anonymous Anonyymi said...

"Myöhemmin tulee kuitenkin eteen aika jolloin pitää osata piirtää luonteva ruma vanha mies, joka ei näytä nuorelta nätiltä mieheltä jonka naamassa on muutama ryppy"

Nyt tuli hinku tehdä ruma vanha mies, kiitos : > Pakko edes yrittää onnistuuko se.

Ja joo, en osaa tehdä html-koodeja, voi voi.

5.4.2008 klo 13.50.00  

Lähetä kommentti

<< Home