Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Roju

Johanna Johannaa ohjaa

Johanna Rojola tuli ja pani porukan virittelemään ingres-papereita maalaustelineille. Ressukan joutuivat piirtämään hiilellä alastonta naismallia. Käyttämään säämiskää, hiilikumia ja fiksatiivia. Tosin jotkut tuntuivat tykkäävän siitä.

Minä nyrpistelen tuommoiselle taidehommelille mutta onhan se tervetullutta vaihtelua. Eikä tulokset olleet hassumpia. Ehkä se on oikeesti hauskaa tai hyödyllistä, enpä ole ikinä kokeillut. Phhhh.

9 Comments:

Blogger Mari said...

vai nyrpistelee se tuollaiselle puuhalle, ja sitten jaksaa mainostaa miten sarjakuvantekijän pitäisi olla utelias ja osata anatomiaa... HUH HUH :D

Ääh kun mulla on niin kiire viikko!! En taida ehtiä vierailulle, pitää vielä katsoa, mutta pahalta näyttää....

Rojulle terkkuja :)

20.11.2006 klo 19.16.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Meni. Roju suunnittelee keskiviikkona Ouluun.

(Niin ja ei se hiili ja maalausteline mitään anatomiaa opeta.)

20.11.2006 klo 19.31.00  
Anonymous Anonyymi said...

Hiili yms. elävän mallin piirustelut olen kokenut kovinkin mielekkäinä ja piirustustaitoa kehittävinä. Toisaalta minusta olenkin kääntänyt selkäni sarjakuvan Pyhälle Hengelle, ryhtymään palvomaan "taiteen" epäjumalia ainoastaan joskus salaa sarjakuvia piirtäen. Olen siis jäävi sanomaan aiheesta yhtään mitään.

Videoblogini aukaisin, ensimmäinen osa nähtävissä täällä http://www.youtube.com/watch?v=HCLpPCHU6Jc

0

21.11.2006 klo 1.11.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Soori, tuo linkki oli rikki.

Elävän mallin piirtämisestä saa kyllä paljon irti ja sitä me tarvittais, piirtää muistiin miltä kroppa näyttää. Mutta tämä on SARJAKUVALINJA. Jos joku haluaa hiilipiirräntää, hän voi mennä taidelinjalle (kuten "luopurit") tai kansalaisopiston kurssille. Tänne on tultu opettelemaan piirtämälläkerrontaa eikä ihmisillä kerta kaikkiaan ole aikaa tuommoiseen "havainnon kehittämiseen". Se on KUVATAITEILIJOILLE, ei KERTOMATAITEILIJOILLE.

21.11.2006 klo 12.05.00  
Anonymous Anonyymi said...

Mie karkasin sieltä välillä kun on oikeesti saanu ihan tarpeekseen tollasesta kuvislinjalla jo. Ahistavaa puuhaa, varsinkin kun tullaan välillä sanomaan selän taakse että nyt piirrät väärin. Ei se haittaisi jos se olisi anatomista kritiikkiä, päinvastoin, mutta kun tultiin vain sanomaan että nyt piirrät väärin, jätä ne viivat tekemättä ja keskity varjoihin. Ainakin Lukin antoi tehä miten ite halusi.

Ihan kivaa kuiteski. Olis kuitenkin vielä kivempaa tehhä rokeja (krokeja? emmäätiiä) lyikkärillä.

21.11.2006 klo 16.43.00  
Anonymous Anonyymi said...

Vai kertomataiteilijoille ei tarvitse opettaa hiilipiirustusta? Minusta kertomataiteilijoille riittää lyijykynä ja ruutuvihko, johon kirjoittaa. sitä sanotaan kirjallisuudeksi. Mutta kyllä mielestäni on erittäin tärkeätä, että jopa sarjakuvantekijälle opetetaan hahmottamaan ihmisen ruumista. Onhan se hyvä, että osaa piirtää sitä sarjakuvahahmoa oikeinkin, vaikka sitten tekeekin siitä suuripäisen ja -silmäisen idiootin näköisen sarjakuvahahmon.

22.11.2006 klo 13.31.00  
Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

22.11.2006 klo 13.32.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Anonyymi on siitä värikäs persoona että hänestä löytyy sekä fiksu että hölmö sivupersoona.

1. Sarjakuva on kertomataidetta.
2 Anatomia on sarjakuvantekijälle perustaito.

-Hiilellä ei voi piirtää sarjakuvaa. Jos on vuosi aikaa sarjakuvaopinnoille, se on syytä käyttää taloudellisesti. Roju on hiilestä eri mieltä (samoin useat opiskelijat jotka halusivat osallistua hiilipiirtelyyn), joten pyydämme hänet toistekin opeksi, jotta täällä vaikuttaisi kolmaskin mielipidesuunta.
- Pakkoruotsia emme opeta, EMME.

- Blogger ei hyväksy kirjainkoodia koskaan eka kerralla, siksi tänne tulee tuplakommentteja

22.11.2006 klo 16.21.00  
Anonymous Anonyymi said...

Anke Feuchtenbergerpä tekee hiilellä. Mutta se onkin nicesarjakuvaa, joka on oma lukunsa.

23.11.2006 klo 15.26.00  

Lähetä kommentti

<< Home