Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Ihmiseen olisi asennettu ilo..?

Kipinä-Mikon sarjakuvapäiväkirja on elävä.

Open homma on masentamista - mutta kun ei ole masentamissuojanaamaria, joka suojelisi itseä levittämältään masennusmyrkyltä.

Pitäisi sanoa (kuvitteellisissa tilanteissa):
- "Jos tulet illalla tyhjään luokkaan, se ei tarkoita, että sopimus olla soittamatta musiikkia (muuten kuin kuulokkeiden välityksellä itselle) ei pätisi. Ihmiset jotka eivät pidä musiikista, eivät voi tulla huoneeseen työskentelemään, kun siellä soi ei-oma tunnelma. Kuinka kaikkein hienotunteisimmat kehtaisivat huomauttaa asiasta?" (Kun edes ope ei halua, kun pelkää että loputkin opiskelijat alkaa vihata.)
- "En valitsisi sinua tuon ennakkotehtävän perusteella kouluun. Mihin unohdit rohkeutesi ja ennakkoluulottomuutesi? Onko tuo kekseliäämpää kuin muilla pyrkijöillä? Jos ideasi on hyvä, miten luulet sen saavuttavan arvioijan jos et paneudu toteutukseen?" Mutta paskahousu ope ei kehtaa sanoa joten kirjoittaa blogiin. Eihän se itekään pääsis edes pyhäkouluun. Siks se onkin vain ope.
- "Luulen, että voisit jatkaa piirtämistä koulun jälkeenkin, jopa saada siitä osan toimeentulostasi, jos viitsisit muokata tuotantoasi sellaiseen muotoon, että se olisi hyväntahtoisten ihmisten avulla julkaistavissa. Mutta kukaan ei osaa tulla tilaamaan sinulta sarjakuvia." En viitsi jankuttaa tuota. Ei tähän työhön noin pidä asennoitua. Opet teeskentelee opettavansa, siinä kaikki. Opiskelija voi vain opetella itse ja tehdä itse.
- "Jos annat ymmärtää ettet auta muita, ellei siitä ole sinulle hyötyä, viestität, ettei muiden kannata auttaa sinua. Älä siis sano ääneen, ettet halua mainostaa jotain julkaisua ennen kuin tiedät että oma sarjakuvasi hyväksytään siihen. Joku saattaa muistaa sinut, kun apurahoja tai työtilaisuuksia jaetaan." Tämäkin jää kertomatta, koska ope itse on itsekäs eikä halua muuta kuin painua kämpille etsimään netistä työpaikkaa, jossa ei tarvitsisi olla ihmisten kanssa tekemisissä. Mutta pommituslentäjäksi ei taideta heikkonäköisiä sivareita huolia.

No hei, mitäs ruikutusta toi on!

Ai että mielluummin voisin rohkaista opiskelijoita? Selvä. "Ota huomioon toiset ihmiset, niin toiset ihmiset pitävät sinut mielellään mukana kaikessa hyvässä elämisen meinigissä. Uskalla ja viitsi, sillä elämässä ei ole mitään muuta pelättävää kuin että paskantaa lauteille."

Keijjo

1 Comments:

Blogger Heidi said...

Tai housuun. Ja sekin vaan lämmittää.

4.5.2009 klo 17.30.00  

Lähetä kommentti

<< Home