Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

torstaina, kesäkuuta 01, 2006

Mangakilpailu, yaoi! Vai jei?

Kuvassa Wolinski, legenda, joka poikkesi tiistaina Tukholmassa eikä suunnittele osallistuvansa mangakilpailuihin.

Kustannusosakeyhtiö Otava järjestää HOKUTO MANGA -sarjakuvakilpailun, jonka tavoitteena on löytää uutta suomalaista manga-inspiroitunutta sarjakuvaa. Hokuto on japania ja tarkoittaa Ison karhun -tähdistöä, johon Otavan tähtikuviokin kuuluu. HOKUTO MANGAN avulla Kustannusosakeyhtiö Otava etsii uusia lahjakkaita piirtäjiä ja kertojia ja omaperäistä, taidokasta kotimaista mangaa.

Kilpailuun osallistumisaika on 1.6.2006 – 15.11.2006. Kilpailun ensimmäinen palkinto on 2 000 euroa, toinen 1 500 ja kolmas 1 000 euroa. Voittajat julkistetaan Henki ja elämä -kirjallisuusfestivaaleilla 10. helmikuuta 2007 Tampereella. Otava julkaisee kilpailun voittaneet ja lunastetut työt HOKUTO MANGA -sarjakuva-antologiassa.

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Anime-lehden toimituspäällikkö Kyuu Eturautti, sarjakuvataiteilija Nina von Rüdiger, kustannustoimittaja Tiina Eskola, tuotepäällikkö Katriina Kauppila ja vastaava graafikko Tiina Palokoski. Osallistumisohjeet löytyvät Internet-sivuilta www.otava.fi/hokutomanga.

Kilpailutyöt lähetetään Kustannusosakeyhtiö Otavaan: HOKUTO MANGA, Kustannusosakeyhtiö Otava, PL 134, 00121 Helsinki.

Animeunionin nettisivuille on avattu foorumi, jossa voi käydä keskustelemassa kilpailusta: http://forums.animeunioni.org/viewtopic.php?t=4046.


Miksikähän muuten Seiskaveikkaamme syrjitään. En ole kuullut sitä arvostellun niin ensimmäisessäkään lehdessä, eikä Kvaakissa. Arvostelukappaleita on lähetelty. Esimerkiksi Kalevaan arvostelu on kyllä kirjoitettu aikoja sitten, mutta lehti ei julkaissut sitä ainakaan Kemin festareihin mennessä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home