Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

tiistaina, marraskuuta 15, 2005

EU-apua mersunomistajille

Ote Mikko Mäkelän sarjakuvapäiväkirjasta

Taannoin huhuttiin että Limingassa jaetaan ilmaista ruokaa. Kysymys oli EU:n köyhäinavusta, jota opiskelijatkin lähtivät kysymään seurakuntatalolta. Siellä kohtelu oli tylyä: tehän saatte koululta ruokaa. Poistuessaan lapset näkivät kuinka joku lastasi ruokakasseja Mercedes-Benz-henkilöauton takakonttiin.

Kaikkien opiskelijoiden vanhemmat eivät oikein välitä avustaa daideopintoja. Muutama on tienannut koulunkäyntinsä kesätöillä, opintotuki ei riitä edes koulumaksuihin. Päivän ainoa täysi ateria tarjotaan puolen päivän aikaan. Ilta- ja viikonloppuruoka hankitaan itse. Jotkut keräävät pulloja (elleivät kylän pikkupojat ole ehtineet ensin) tai kurkistelevat marketien roskalaatikoihin. Useat opiskelijat laihtuvat kouluvuoden aikana.

Ei kannata tulla mäkättämään mulle opiskelijoiden etuoikeutetusta elämästä. Paitsi siinä mielessä, että näillä on ollut rohkeutta valita elämänsuuntansa itse.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home