Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

perjantaina, marraskuuta 16, 2007

Oona animoi

Laitteiston oikkuilusta ja virtalähteiden hajoamisesta huolimatta Oonalla ja Markulla on jo minuutti kuvattua materiaalia valmiina. Aamuisin auditoriossa on havaittavissa huomattavaa väestökatoa. Ryhdistäytykää!

35 Comments:

Blogger Keijo Ahlqvist said...

JUMALAUTA SE JOKA PUUTTUU AUDITORIOSTA AAMULLA
- JÄÄ ILMAN JOULUTODISTUSTA
- OPINTOTUKI PERITÄÄN TAKAISIN
- KATUU LOPPUIKÄNSÄ

Terveisiä mukaville ahkerille mussukoille, Keijjo menee nyt sarjakuvakoulutukseen Hell sinkiin.

16.11.2007 klo 11.27.00  
Anonymous Anonyymi said...

Mä saavun vasta sitten aamutunneille, kunnes joku auktoriteettinen persoona on selittänyt hyvin tarkkaan a-luokan apinoille, että yleinen juopottelu Impivaarassa on kiellettyä.

Tai opettaa niille ottamaan toiset ihmiset huomioon, mutta uskon, että se on aika mahdottomuus siihen verrattuna, mitä täällä on viime aikoina tapahtunut.

16.11.2007 klo 18.16.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Koulun säännöissä kerrotaan yksiselitteisesti että työtiloissa ei saa olla alkoholin vaikutuksen alaisena.

Tiedoksi niille, joita asia koskee: te ette todel. la. kaan. halua mua sinne selittämään tätä asiaa "hyvin tarkkaan". Että korjatkaa tilanne ajoissa.

16.11.2007 klo 20.11.00  
Anonymous Anonyymi said...

"- mitä täällä on viime aikoina tapahtunut."

Mitä sitten on tapahtunut?

16.11.2007 klo 20.16.00  
Anonymous Anonyymi said...

"-Mitä sitten on tapahtunut?"

Porukka kännää, mutta voiko heitä moittia, kun kukaan ei uskalla sanoa heille painavaa sanaa.

16.11.2007 klo 23.03.00  
Blogger Aura said...

Tsk tsk. Kyllä on ajat muuttunu siitä kun me siellä oltiin. Silloin ei luokissa juotu ja kerran jopa heitettiin luokkaan vyöryvät kännikalat ulos niin että raikui. Työtiloissa ei örvelletä.

Mutta ettehän te semmosta sentään? :)

17.11.2007 klo 11.26.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Niillä on viikko aikaa suorittaa itsekatkaisu (arukooru hara kiri).

17.11.2007 klo 11.43.00  
Anonymous Anonyymi said...

Sivulliset joutuvat näin ollen vielä ainakin viikon kärsimään. Kiva paikka.

17.11.2007 klo 14.34.00  
Blogger Aura said...

Älkää ny sanoko että siellä oikeesti örvelletään. Älkää.

Ja jos örvelletään niin älkää.

17.11.2007 klo 16.00.00  
Anonymous Anonyymi said...

"-Ja jos örvelletään niin älkää."

Kukaan ei yritä estää, joten ei ne ymmärrä lopettaa. Hyssytellään vain. Eräät näes pelkäävät, ettei heistä enää pidettäis.

17.11.2007 klo 17.58.00  
Anonymous Anonyymi said...

Oletko sitten itse käyny sanomassa asiasta vai vain valittanu anonyyminä netissä?

17.11.2007 klo 20.08.00  
Anonymous Anonyymi said...

Auktoriteetti kävi tarkastamassa viikonlopun tilanteen kello 20. Elämää impivaarassa on. Elli heiluu pihalla ilman paitaa. Hyväntuulisia ihmisiä talo täynnä, alkoholia ei näy missään ja b-luokassa työskentelyrauha. Osa porukoista on alkanut tekemään 24h-sarjakuvaa. Ja syötiin suklaata. Nam.

17.11.2007 klo 21.36.00  
Anonymous Anonyymi said...

"-Oletko sitten itse käyny sanomassa asiasta vai vain valittanu anonyyminä netissä?"

En ole käynyt sanomassa, mutta miksi asiasta sanominen leimataan valittamiseksi? Minusta koulussa pitäisi olla opiskelurauha ja välillä onkin, mutta kun pitäisi olla aina.

Kaikki eivät halua olla tekemisissä humalaisten kanssa. Hyvä niille, joita asia ei häiritse.

Anonyymiä on vaikeampi kiusata. Ymmärrän, että joitakin tapani häiritsee. Pahoittelen.

17.11.2007 klo 23.40.00  
Anonymous Anonyymi said...

" -En ole käynyt sanomassa, mutta miksi asiasta sanominen leimataan valittamiseksi?"

Oletin vain (kirjoituksessa ei kuulu äänensävy joten aina ei osaa sanoa), anteeksi.

"Minusta koulussa pitäisi olla opiskelurauha ja välillä onkin, mutta kun pitäisi olla aina.

Kaikki eivät halua olla tekemisissä humalaisten kanssa. Hyvä niille, joita asia ei häiritse."

Samaa mieltä olen minäkin. Itse en ole törmännyt häiritsevään juomiseen, oleilen toisaalta yläkerrassa, joten sinun tilanteesi saattaa olla eri. Alakerrassa kyllä on välillä aika paljon melua (kuuluu meille tänne ylös).

Myönnetään, kommenttini taisi olla turhan hyökkäävä, pahoittelen minäkin.

18.11.2007 klo 0.18.00  
Anonymous Anonyymi said...

"-Myönnetään, kommenttini taisi olla turhan hyökkäävä, pahoittelen minäkin."

Kiitoksia. Eihän kukaan meistä tahallaan:)

18.11.2007 klo 8.26.00  
Blogger Aura said...

Valittajan maineen saa helposti eikä siihen välillä tarvita muuta kuin se että kerran sanoo että "kello on neljä aamuyöllä, voitteko pitää pienempää ääntä?" Siinä saavat valittajan maineen nekin jotka eivät sanoneet mitään.

Tosin muinoin Veistolan aikana "mangatyttöjä" taidettiin vihata meluamisen takia. Tosin melusimme lähinnä luokassa emmekä asuntoloilla, eikä kukaan tainnut harrastaa aktiivista kännäämistä puhumattakaan siitä että luokassa olisi örvelletty.

Ellei sitten aika kultaa muistot. Ehkä pitäis olla hiljaa mitä tuohon työtilojen rauhaan tulee... ;)

18.11.2007 klo 11.36.00  
Anonymous Anonyymi said...

Unohtakaa ne ihmiset, se haju on niin härski, että laatta lentää. En minäkään juo energiajuomiani täällä, koska ne perkele haisee niin vitun makeille!

Ja Jukka-hyvä, kyllä viikon aikana olen spotannut ainakin yhden kalsarikännäilemässä eri luokissa, mikä sinänsä on vituttavinta, koska sitä hajua ei pääse mitenkään pakoon tietokoneluokasta esmes. Toki minä sen sitten sallin, jos haluan, että impassa kuuluu olla joku baarimeininki, mutta lähinnähän tämä on työtila. :|

Sama homma ruuan laitossa: ymmärrän, jos jotkut ovat asuvat impassa, mutteivät omista kämppää Limingasta ja kokkailevat täällä... mutta miksi helvetissä ne, joilla on täällä koululta, kokkailevat impassa? Helvetti, joku saakelin nutipää on jo kertaalleen tehnyt niin vahvat mausteseokset, että mä ainakin jouduin poistumaan ja laattaamaan sisuskaluni ulos.

18.11.2007 klo 13.53.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Ymmärrän tuskasi, Emppu-hyvä, vaan tässä kohtaa on pakko kasvattaa sietokykyä. Enää ei sentään polteta sisällä, kuten aiemmin, ja moni käy pesulla.

Emme voi kieltää autojen pakokaasuja, liminkalaislehmien sonnanlöyhkää, huopakynien liuttomimia, inhimillisiä eritteitä, valkosipulia emmekä ruoankäryjä - eikä pidäkään.

Nenä on ihan tarpeelliseksi arvioitu aistin. Sen viesteihin pitää opetella suhtautumaan uteliaasti eikä arvostelevasti. "Ahaa, kanelia, Meukow-konjakkia, pesemättömät farkut sekä reikä hampaassa!" Sitten sen voi koittaa sijoittaa kuvapäivikseen.

Tiedät missä kunnossa asuntolakeittiöt toisinaan ovat, joten minusta on hyvä että pystyy Impassakin laittamaan ruokaa - ja leipomisista tulee myös hyviä tuoksuja. Vaikka tietty kyllä meikäkin nielee lientä kun törmää siihen nuudelidöfään tai metwrustidunkkaan... vaan kestetään, kestetään!

Sanoisin että parempi pikkuisen boheemi työympäristö, noin taiteilijan kannalta, sillä rakkahin Empukkainen <3 <3 <3, en ihan oikeesti usko että olisit onnellinen ammattikorkeakoulun kliinisessä laatikossa jonne pääsee vain magneettikortilla raskaskatseisten jupin aihioitten seuraan (eikä tietenkään voi jäädä illaksi).

18.11.2007 klo 14.20.00  
Anonymous Anonyymi said...

Kun viisikymmentä ihmistä työskentelee tiiviisti saman katon alla, niin joutuu kohtaamaan sellaistakin, mitä kotonaan ei sietäisi. Känniörveltäminen työtiloissa on kielletty. Ellei ope ole illalla ovimiehenä, niin olkaa te muut yhdessä. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna työskentelijöitä on pyritty jakamaan eloisampaan ja rauhallisempaan työtilaan. Koettakaa kunnioittaa sitä jakoa. Kunnioittakaa toisianne ja olkaa suvaitsevaisia erilaisuutta kohtaan. Työrauha pitää olla, mutta pitää olla myös elämää, muuten ei olisi sarjakuvaa eikä tarinoita kerrottavana.

18.11.2007 klo 14.44.00  
Blogger Aura said...

"mutta miksi helvetissä ne, joilla on täällä koululta, kokkailevat impassa?"

Me laitettiin ruokaa sarjisluokassa siksi, että asuntolan keittiö oli niin karmeassa jamassa ettei siellä voinut tehdä mitään. En tiedä tilannetta nyt, mutta ite näkisin sen ihan yhteisöllisenä meininkinä että sarjislaiset ovat ja kinaavat keskenään ja kaikki saavat laittaa ruokaa sarjislaisten omassa paikassa.

"ammattikorkeakoulun kliinisessä laatikossa jonne pääsee vain magneettikortilla raskaskatseisten jupin aihioitten seuraan (eikä tietenkään voi jäädä illaksi)."

Muista ammattikorkeista en tiedä, mutta ite kyllä viihdyn oikein hyvin. ^^ Ja meiän koulussa saa olla vaikka vuorokauden ympäri jos haluaa (makuupussissa nukkuminen on tosin kielletty). Surettaa jo nyt että joskus pitää lähteä.

18.11.2007 klo 14.52.00  
Anonymous Anonyymi said...

Keijo hyvä, ymmärrän kyllä, ettei kaikista hajuista koskaan pääse eroon. Ihmisten ominaishajut ovat mitä ovat, mutta lähinnä tarkoitin niitä pistävän hajuisia hajuja, joita ei oleta kuuluvankaan opiskeluympäristöön. Paula haisee tupakalle, mutta se haju ei leviä koko luokkaan toisin kuten alkoholi ja pistävänhajuiset mausteet. Ja jos joku tällainen haisee, menee pois. Tosin, todella helppoa mennä pois, jos tekee töitä tietokoneluokassa tai omassa luokassaan, jolloin joku ulkopuolinen tulee sinne kännäämään.

Entäpä jos joku olisi kalalle allerginen ja saisi kohtauksen pelkästä hajusta? Hyvä sitten olla nipottamatta, jos joku kokkaa turskafileetä toisen työpaikan vieressä.

Olisikin kiva, että jos joku haluaa välttämättä jotain sienimussakkaa überharvinaisilla mausteilla tehdä juoden samalla punaviiniä, ottaisi sentään sen verran toiset huomioon, että laittaisi ikkunan auki. Mutta helvetti soikoon ei!

Ehkä lähinnä tässä pännii se, että "toisten huomioiminen" nähdään ilonpilaamisena, myös opettajienkin toimesta.

18.11.2007 klo 15.52.00  
Blogger Aura said...

Tossa on kieltämättä se ongelma, että yleensä keittiön oven saa kiinni. Impivaarassa "keittiö" on yläkerrassa niin että ikkunaa ei saa auki ja ruuat kokataan käytännössä käytävällä, eikö?

Meiän aikana lähinnä käytettiin mikroa, keitettiin kahvia ja syötiin voileipiä niin että infernaalisia hajuja ei päässyt muodostumaan. Kyllähän me kaikki tiedämme, että osa ruuista käryää ja hajustaa koko huoneiston loppupäiväksi. Yleensä ruuan tuoksu on vain kodikasta, mutta sipulihöyryt ja letunkäryt ylittävät jo haittakynnyksen. Siksi lettuja paistettaessa yleensä laitetaan keittiön ovi kiinni.

Tästähän keskustelu lähti. :P

18.11.2007 klo 16.11.00  
Anonymous Anonyymi said...

Aura, saahan ne luokan ovet kiinni, mutta se käry ei sitten pääse siitä keskitilasta mihinkään. :/

Ei mulla sitä ole vastaan, että vettä/kahvia keitetään ja mikrolla lämmitetään, mutta juuri paistaminen pännii.

18.11.2007 klo 16.17.00  
Anonymous Anonyymi said...

Lupaan ottaa selvää, jos sinne saisi hommattua liesituulettimen.

18.11.2007 klo 17.32.00  
Anonymous Anonyymi said...

""ammattikorkeakoulun kliinisessä laatikossa jonne pääsee vain magneettikortilla raskaskatseisten jupin aihioitten seuraan (eikä tietenkään voi jäädä illaksi).""

Melko kliinistä meilläki täällä Torinossa joo, ku ei ommaa luokkaa niin ei voi muokata kotoisuutta kauheesti tähän laitokseen, ku luokkatila vaihtuu viikottain:/ Mutta iltaysiin pystyy yleensä halutessaan duunaamaan, mutta joutuu varustautumaan evässämpylöin. Vaan ei oo Impivaaran yötöitä voittanutta, juu ei, sniffel sniff.

18.11.2007 klo 19.37.00  
Anonymous Anonyymi said...

viime vuonna kolmostalon oleskelutilaan muodostui jonkinlainen
kultti, tunsin läsnäoloni häiritsevän kulttilaisia joten siirryin impivaaraan. ja impivaarassa teen ruokani vieläkin. asuntolan oleskelutilaan en palaa ruokaa tekemään, mieluummin olen syömättä

18.11.2007 klo 23.24.00  
Anonymous Anonyymi said...

Asuntoloissa kuuluu elää niin kuin se olisi koti. Näin ollen siellä saattaa tietenkin syntyä kaveriporukoita eli "kultteja". Kukaan ei estä talossa asuvia henkilöitä liittymästä seuraan ja laittamasta ruokaa yhteisessä olohuoneessa. Se on talossa asujan oikeus ja muiden huomioon ottamiseen pitäisi se sisältyä se, ettei keittiö ole niin kaameassa kunnossa että on pakko mennä työtiloihin laittamaan ruokaa.

Minua hirvittää ajatus limaisista nuudelikulhoista originaalien seassa ja lautasilla mätänevistä ruuantähteistä. Jos Impivaarassa on ihan pakko kokata, siivoaa sitten myös, ihan samalla lailla kuin muutenkin keittiössä.

Ei työtiloissa kokkaaminen voi olla mikään ratkaisu, missä taidelinjalaiset ym. sitten tekevät ruokansa? Kyllä pitäisi olla sen verran selkärankaa että viitsii ärjäistä jos keittiössä leijailee sieni-itiöitä yli riskirajan. Ja muutenkin että uskaltaa mennä sinne ja tehdä ruokansa. Ei kaikkien kanssa voi tulla toimeen, tietenkään, mutta sen kanssa on elettävä. KO kaltaisessa asuntolassa pitää osata ottaa paikkansa ja tilansa ja vastuunsa ihan itse.

20.11.2007 klo 17.43.00  
Blogger Aura said...

Ei se vain aina toimi noin, valitettavasti. :( En nyt lähde listaamaan mitä kaikkea keittiössä on muinoin tapahtunut, mutta ei sinne tehnyt mieli mennä.

Mutta ehkäpä teillä siellä on nyt inhimillisempi meininki. Yhteistilat ovat kuitenkin yhteistiloja.

20.11.2007 klo 18.14.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Siinäpä se, ettei vastuuta voi noin vain toiselle tyrkyttää - pitää vain toivoa että toinen ottaa SINUSTA esimerkkiä ja ottaa vastuun oma-aloitteisesti.

Jos joku on niin ponteva että ärjäisee, hän on varmaan niinkin rohkea ettei ärjyilyistä säiky. Meillä on arkojakin ihmisiä, ja sellaisia on joutunut muuttamaan pois kun ei ole kestänyt liian rynnistäviä asuntolakumppaneita.

Esimerkiksi Mikko ei ole arka, mutta hän välttää kitkaa. Hän paistaa lettuja ja tekee Impivaaran kodikkaaksi ja miellyttäväksi paikaksi. Ruuanlaittomahdollisuus on saavutettu etu.

Paskasia kulhoja on joko asuntoloissa tai Impivaarassa.

Maltan tuskin odottaa että pääsen viisastelemaan livenä, kulttilainen-mussukka.

20.11.2007 klo 18.39.00  
Anonymous Anonyymi said...

En haluaisi olla nalkuttaja tai ilonpilaaja mutta jos taas jätetään vetämättä yksi raja siihen mitä työtiloissa saa tehdä, menee meininki ankeaksi.

Entä jos kaikki alkaisivat tekemään ruokansa Impivaaran yläkerrassa keittiön täytyttyä tiskeistä? Kun kuitenkin otetaan huomioon että kyseessä ovat ensisijaisesti jatkokurssilaisten työtilat, joissa he haluavat tehdä töitään rauhassa ja keskittyen. Ruuanlaitto, astioiden levittely ja muutenkin yleinen, asiaton häly ei kuulu tällaiseen tilaan.

Eväiden syömisessä ei ole mitään vikaa, eikä myöskään kahvin tai teen keittämisessä. Tästä ei aiheudu tukahduttavaa rasvankäryä joka jää leijailemaan huonosti ilmastoituihin tiloihin tuntikaupalla.

Olen edelleen sitä mieltä että Impivaaran muuttaminen yleiseksi keittiöksi ei ratkaise mitään. Jos ongelmana ovat siivottomat kämppäkaverit, pitäisi puuttua ongelmaan itseensä. Laiskat juipithan eivät kaltaistaan kuuntele, joten siksi ehkä jonkun muun kannattaisi puuttua asiaan. Ihan oikeasti.

Kyllä Impivaarassa voi rauhassa paistella lettuja jos huolehtii ilmastoinnista ja siivoaa jälkensä. Mutta tässä ei nyt ole kyse yksittäisistä letunpaistoista. Jos siellä omassa kämpässä ei voi laittaa ruokaa, niin entäs kaverin kämpillä? En halua hyökätä kenenkään yksittäisen ruuanlaittajan kimppuun, mutta jos on mahdollisuus laittaa ruokaa asuntolassa, olkaa kilttejä ja tehkää niin.

Ruuankäry ei ehkä ole yhtä paha juttu kuin tupakansavu (epäreilua muuten ettei asiasta saa valittaa ellei se aiheuta keuhkosyöpää) mutta tuntuu aiheuttavan pahaa eripuraa ihmisiin. Pitää kuitenkin muistaa että vaikka joku keittiö onkin sottainen, niin ei ole kaikkialla, eikä katkusta häiriintyviä voi tällä perustein syyllistää.

Haluan vielä painottaa että ymmärrän täysin niitä joiden keittiöt näyttävät avotunkioilta, olen itse kokenut ihan saman. En minäkään nauttinut mätien makaronien kalastamisesta viemäristä tai kattoa hipovista tiskivuorista. Asian voi kuitenkin ottaa puheeksi, siinä ei häviä mitään.

20.11.2007 klo 19.32.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Onneksi on keskustelua. Ja lisää:

Kaikki eivät laita ruokaa Impivaarassa mutta ne laittavat joille se on tarpeellista.

Kun sarjakuvalinja muinoin työskenteli Veistolassa, siellä oli pakko kieltää musiikinkuuntelu (tuolloin henkilökohtaiset soittimet olivat harvinaisia). Paikka tyhjeni, ja loppuvuosi meni ankeaksi. Enää ei ahdisteta ihmisiä vetäytymään asuntoloihin. Joten on parasta että ongelmat otetaan itse esille sekä asuntoloissa että työtiloissa. Jos joku jättää kulhon lojumaan originaalin lähelle, sano siis ettei se käy.

Jos aikoo alalle, pitää kasvattaa sietokykyään. Tutustu ihmisiin, jotka ovat vuokranneet yhteisen työtilan: heillä on paljon kerrottavaa kuinka pitää sopeutua toisten tarpeisiin. Joka ei sopeudu, joutuu maksamaan enemmän yksityisestä tilastaan. Lue sellaistenkin kokemuksista, jotka eivät haluaisi työskennellä yksin, vaan olisivat valmiit sietämään yhtä sun toista kunhan olisi elämää ympärillä. Sillä sarjakuvantekeminen ilman elämää ja sen synnyttämää kitkaa on teeskentelyä.

Ja ilman kitkaa ei olisi pitoa.

20.11.2007 klo 20.27.00  
Anonymous Anonyymi said...

Tarkoitus ei tietenkään ole ajaa ketään pois eikä eristäytyä muista, ainakaan itselläni.
Ihmisillä on erilaisia tapoja työskennellä. Siksi on hälinäluokka ja hiljainen luokka.

Mutta jos yläkerrassa vaatii työrauhaa ja sitä ettei jonkun ruuantähteet loju pöydillä, joutuu tosissaan taistelemaan. Eikö hiljaisilla työskentelijöillä ole enää oikeuksia? Jos huomauttaa metelistä, niin silloin on heti ankea erakko joka ajaa ihmiset pois Impivaarasta ja joka vihaa elämää ympärillään.

Meteliä voi oppia sietämään, kuten kaikkea muutakin, mutta ihmetyttää että miksi hiljaisuutta ei samalla tavalla opetella kunnioittamaan.
Loppujen lopuksi taitavat olla juuri nämä keskittyjät niitä jotka ajetaan pois.

Siellä ne sitten nyhjäävät kämpillä ja pelottelevat satunnaisia ruuanlaittajia.

20.11.2007 klo 21.59.00  
Blogger Aura said...

Näin ollen oletan, että asuntoloiden keittiöt ovat nykyään inhimillisessä kunnossa. En mäkään mikään siisteyden perikuva ole (pikemminkin päin vastoin) mutta jossain se raja menee... Keijjo varmaan muistaakin.

20.11.2007 klo 22.09.00  
Blogger jukka said...

Olisipa puolta isompi sokkeloinen talo. Mahtuisi enemmän ääntä ja löytyisi enemmän hiljaisia nurkkia, joihin voisi vetäytyä.

20.11.2007 klo 22.28.00  
Anonymous Anonyymi said...

Minäkin syön mieluummin Impivaarassa kuin kämpillä, johtuen varmaan siitä että mielestäni täällä on kotoisampaa, ja täällä tottui olemaan jo viime vuonna. Myös työskentelyyn tulisi pidempi tauko jos lähtisi kämpille asti syömään.

Ei täällä minun mielestäni hirveästi kyllä paisteta (paitsi lettuja), enemminkin keitetään (makaroonia ym). Nuudeleista toki lähtee välillä aika ikävä haju, riippuen merkistä ja mausta.

Ja itse kyllä pyrin pesemään astiat syömisen jälkeen, olin sitten missä tahansa.

Jutustelu (ehkä hivenen kovaääninenkin) ja tämmöinen on kuitenkin eri asia kuin järjetön meteli ilman syytä (tosin saatan syyllistyä jälkimmäiseen itekkin.)

21.11.2007 klo 12.48.00  

Lähetä kommentti

<< Home