Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

Manga-aiheinen piirustuskilpailu

KILPAILUSÄÄNNÖT:

Kilpailuaika 1.8.–30.11.2007. Kilpailun järjestävät yhdessä Schwan-STABILO, Egmont Kustannus ja Lindell.

Sarjakuvan aihealue on vapaasti valittavissa, mutta kilpailutyön on oltava lapsille ja nuorille soveltuva. Kilpailu on avoin kaikille, ei ikärajoitusta. Kilpailutyön pituus saa olla enintään 8 A4-sivua. Kilpailutyö tulee piirtää valkoiselle, ruuduttomalle paperille mieluiten mustalla tussilla. Kilpailutyön kuvat voivat olla mustavalkoisia tai värillisiä. Haaleita värejä tulee välttää! Piirustustekniikka on vapaa, mutta lyijykynällä piirrettyjä töitä ei hyväksytä mukaan kilpailuun.

Sarjakuvasivun koko: piirretään vähintään A4 kokoon. Sarjakuvan kerronta voi edetä joko vasemmalta oikealle tai mieluiten japanilaiseen tapaan oikealta vasemmalle (Ei helvetissä! Jo on typerää, kuin neuvottaisiin noudattamaan vasemmanpuoleista liikennettä Suomessa. Keijjon huomautus). Myös tulosteet tai valokopiot hyväksytään kilpailutöiksi. Kilpailutöitä ei palauteta. Voittajiin otetaan yhteyttä viimeistään helmikuussa 2008.

Kilpailutyötä (=sarjakuvaa) ei saa julkaista painettuna tai netissä ennen kuin kilpailun tulokset on julkistettu virallisesti (huhtikuu 2008). Itse sarjakuvahahmon saa kuitenkin julkaista STABILO-yhteisössä IRC-Galleriassa jo kilpailuaikana.

Jokaisen kilpailutyön mukaan tulee liittää erillisenä kansiarkki, josta löytyvät seuraavat tiedot: piirtäjän nimi, ikä ja yhteystiedot (osoite, mielellään myös sähköpostiosoite ja puhelinnumero) sekä myös sarjakuvan nimi ja sivumäärä. Huom! Merkitse jokaiseen sarjakuva-arkkiin (painoalan ulkopuolelle tai kääntöpuolelle) sivunumero (esim. 1/3) ja nimesi. Mikäli työsi on tehty kuvataideopetuksen yhteydessä, merkitse myös koulusi, luokkasi ja kuvataideopettajasi yhteystiedot kansiarkille, sillä palkitsemme myös parhaiten menestyneet koulut tai kuvataidekerhot.

Mikäli piirustuksesi valitaan Egmont Kustannuksen mangajulkaisuun, kustantamo antaa yksityiskohtaisemmat ohjeet paino-originaalin viimeistelyyn. Se julkaistaan huhtikuussa 2008 Tampere Kuplii -tapahtumassa. Osallistuessaan kilpailuun tekijä suostuu siihen, että hänen työnsä saatetaan julkaista ilman eri korvausta näissä säännöissä mainitussa mangajulkaisussa.

Palkinnot:
Voittaja pääsee valitsemansa ystävän kanssa osallistumaan Erlangenin Comic Salon sarjakuvafestareille Saksaan toukokuussa 2008. Voittajan sarjakuva julkaistaan Egmont Kustannuksen mangajulkaisussa. Tämän lisäksi kaksikymmentä parasta Manga-taiteilijaa saavat palkinnoksi STABILO-kynäpaketit, joiden arvo on n. 30 EUR.

Lisätiedot:
Ota yhteys sähköpostilla: Egmont Kustannus Oy, Sari Kinnunen, sefski@egmont.fi

Lähetä kilpailutyösi viimeistään 30.11.2007 mennessä osoitteella:
Oy Lindell Ab
PL 109
00101 HELSINKI
Kuoreen merkintä: Mangakilpailu 2007

Myös kaikki Myrkky-tyylillä tai vaihtoehtosarjakuvaa koivuhalolla piirtävät: osallistukaa!

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Vitsi mikä vitsi.
Stabiloillahan ei voi edes piirtää.
:D

9.8.2007 klo 2.53.00  
Anonymous Anonyymi said...

Nämä pitäisi nimetä pseudo-manga kilpailuiksi..

8.9.2007 klo 14.23.00  
Anonymous Anonyymi said...

Sô desu ne~

8.9.2007 klo 15.08.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Suomeksi japania translitteroitaessa ei ole syytä käyttää tuommoisia merkkejä, soo desu nee riittää mainiosti.

8.9.2007 klo 17.49.00  
Anonymous Anonyymi said...

totta totta. Yritin vain ujahtaa helpoimmalla kun jotkut sanovat sen olevan Soo ja jotkut taas Sou. Mene ja tiedä sitten niin tungin tuollaisen vänkyrän kun sanovat että luetaan jompsin kumpsin. mutta poikeamme aiheesta?

8.9.2007 klo 23.02.00  

Lähetä kommentti

<< Home