Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Hesarin Römpötti kertoo:

Angoulême. Ville Ranta, 28 taitaa olla ensimmäinen suomalainen sarjakuvataiteilija, jonka perässä on lähetetty tv:n kuvausryhmä ulkomaille.

Yle seurasi Rantaa viime viikolla Poitiersissa, kun tämä avasi suomalaisen näyttelyn ja kävi Angoulêmen festivaalilla.

Ranta julkaisi viime vuonna albumin yhdessä ranskalaisen supertähden ja Angoulêmen pääpalkinnon voittaneen Lewis Trondheimin kanssa, osallistui muiden kansainvälisten tekijöiden kanssa piirroskonserttiin ja kohautti kotimaassa Muhammed-sarjakuvalla.

Viime syksynä Rannan Isi on vähän väsynyt -albumi ilmestyi Ranskassa.

Tällä kertaa hän piirsi Angoulêmessa jo kolmessa konsertissa ja esitteli kustantajille seuraavaa Kajaani-albumiaan, joka kertoo Elias Lönnrotista.

"Valmiina on 160 sivua ja kaikkiaan siitä tulee noin 250-sivuinen. Yksi kustantamo on kiinnostunut ja Isi-albumin julkaisija ottaisi sen heti. Tahtoisin sen kuitenkin vaikkapa arvostetulle l'Associationille, jolla se on luettavana. Jotkut vierastavat tyyliäni, koska en jaa sivuja ruutuihin."

Vieläkään ei näy mitään Ahokoivun Marista. Mutta ehkä sitte enemmän kun se voittaa jonkin palkinnon siellä. Kannattaa opiskella ranskaa, muistuttaisin.

3 Comments:

Blogger Mari said...

Ehkä sitten kun mä oikeesti saan jotain AIKAISEKSI :D

Eli älä vielä odottele ihmeitä...

Tämä vuosi meni muutenkin vain ihmetellen ja se sopi mulle hyvin.

JOO kannattaa opiskella ranskaa, mäkin alan nyt oikeesti täysillä...

1.2.2007 klo 12.30.00  
Anonymous Anonyymi said...

En lue ranskaa, mutta espanjaa tässä oppii väkisinkin. Ihan hyvin jo osaan small talkkia vääntää ja kertoa oleellsia asioita taustastani, mm. siitä että opiskelin taannoin eräässä Limingan taidekoulussa sarjakuvalinjalla.

Espanjankieliseen sarjakuvaan en ole perehtynyt, mitä nyt joskus suomeksi käännettynä Suomessa. Mutta eiköhän tässä vielä kerkeä, jos en ihan lähivuosina satu kuolemaan.

Videoblogiani voi seurata YouTubesta, löytyy hakusanalla "0ness" (ensimmäisen merkin ollesa nolla). Myös camp-aiheinen, englanninkielinen blogi löytyy osoitteesta http://ern0.blogspot.com

Jatketaan.

0

4.2.2007 klo 14.27.00  
Blogger Keijo Ahlqvist said...

Argentiina on sarjakuvan suurvalta.Munoz palkittiin Ankussa.

4.2.2007 klo 14.54.00  

Lähetä kommentti

<< Home