Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

sunnuntaina, lokakuuta 29, 2006

Aura tulee

(Blogger on käsittämättömän kehno blogialusta. Kuinka noin isolla firmalla ei ostata saada kuvien lataamista kuntoon? Tuo kuva on Flickristä eikä Bloggerin lataama.)
Loma loppui. Nyt pitää aurata kaista puhtaaksi loppuvuoden tehokkaalle edistymiselle. Aloitamme Aura-kurssin, silkkipainokurssin (iltavuoro) sekä käsikirjoittamistyöpajan.

Petteri Tikkanen lähetti ohjeita omatekoisen raapemateriaalin tuottamiseen:

"Halpa tapa tuottaa (kalvo)raaputuskartonkia"

Etu normaaliin raaputuskartonkiin verrattuna: näkyy läpi Tuotekehittely: Petteri Tikkanen (onhan tätä joku muukin voinut joskus näin tehdä, mutta 2001 limingan kansanopistolla sain päähäni tehdä raapekartonkia tälleen edullisesti.)
1. Hommaa kopiokoneeseen sopiva A4 kalvo jolle voi kopioida. Älä tunge kopiokoneeseen mitään, mikä ei sinne kuulu. Epäkelvot kalvot sulaa koneen sisälle.

2. Hommaa musta A4 arkki. Hommaan sopii myös jotain mustaa ( esim. jätesäkki ), joka täyttää kopiokoneen lasilevyn.

3. Laita tummuussäätö tummimmalle.

4. Laita kalvo, joko ohisyöttöön tai paperilootaan.

5. Kopioi.

6. Jos kopiokone on yhtään kelvollinen, niin se tuottaa kalvolle mustahkon kerroksen
(kopiokoneesta riippuen musta voi olla myös mustaa tai pikimustaa). Tuo musta kerros kalvolla toimii raaputuskartongin tavoin. sitä voi raaputtaa millä vain. Kynnellä, saksella, mattoveitsellä ym. Jos haluat kalvossa säilyttää sen läpikuultavuuden älä raavi sitä muovia rikki. Terävä viilto rikkoo kalvon pintarakenteen ja esim. piirtoheittimelle laitettuna se viilto taittaa valoa ja tuottaa harmaan sävyn. Toisaalta, jos skannaat sitten jälkeenpäin raaputetun kuvan tietokoneelle, niin voit säätää sitä harmaasävyä pois. Jos kalvon laittaa paperin päälle, jossa on vaikkapa piirrustuksesi niin siitä näkee läpi. Voit käyttää pohjalla mitä tahansa jossa on tarpeeksi kontrastia ja jäljentää sen näppärästi raaputusmuotoon. Jos kalvon laittaa valopöydälle, niin siitä näkee läpi vielä paremmin.

1 Comments:

Blogger Keijo Ahlqvist said...

Huomatkaa että Bloggerin paska ei toimi enää ollenkaan.

Meidän halloveeni on 10.11.

30.10.2006 klo 19.09.00  

Lähetä kommentti

<< Home