Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

keskiviikkona, joulukuuta 28, 2005

Henkemme kaupalla

Pupen painama t-paita huutaa sananvapautta

Helsingin sanomissa kerrottua (lyhennetty):

"Islamilaisen maailman tiede- ja kulttuurijärjestö Isesco vaatii tanskalaisilta anteeksipyyntöä ja uhkaa maata poliittisella ja kauppasaarrolla.

Viime syyskuussa tanskalaislehti Jyllands-Posten julkaisi 12 pilapiirrosta profeetta
Muhammedista testatakseen, onko terrorismin uhka rajoittanut sananvapautta. Islamilaisessa maailmassa on tabu esittää minkäänlaista kuvaa Muhammedista.

Isescon pääsihteeri
Abdul Aziz Othman al-Twaijiri esitti järjestön 51 jäsenmaalle Tanskan taloudellista ja kulttuurista boikotointia, ellei maa pyydä virallisesti anteeksi pilakuvia. Paljastui, että pakistanilainen Jamaat-e-Islami -puolue on tarjonnut palkkioita sille, joka surmaa tanskalaiset piirtäjät. Euroopan komissio paheksui Jyllands-Postenin piirroksia ajattelemattomiksi ja sopimattomiksi.
- Suoraan sanottuna
tällaiset piirrokset voivat lietsoa kasvavaa islamofobiaa Euroopassa. Kunnioitan sananvapautta, mutta anteeksi vaan, tulisi välttää tällaisia lausuntoja, jotka vain kiihottavat ja lietsovat radikalisoitumista, Frattini sanoi Jyllands-Postenin haastattelussa.

Lehden päätoimittaja
Carsten Juste torjui arvostelun.
- Tästä on tullut niin absurdia, että en ihmettelisi, vaikka lehteä vastaan ryhdyttäisiin toimiin.


Kovin tuntuvat kaikki pitävän oikeutenaan määräillä mitä toiset saavat tehdä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home