Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalla

Limingan taidekoulun (limingantaidekoulu.fi) sarjakuvalinjan seitsemästoista kausi opiskellaan elokuun 10. 2016 - toukokuun 24. 2017.

tiistaina, huhtikuuta 19, 2005

Tekijöitä ei tule ilman oikeuksia

Kvaakin kautta alan ihmisten kesken syntyi sähköpostikeskustelua piirtäjien oikeuksista. Muotoiltiin mm. tämmöinen kannanotto:

"Isot mediatalot, kuten Yhtyneet (mm. Suomen Kuvalehti), Sanoma Osakeyhtiö (Helsingin sanomat) ja Aamulehti (Valo viikkoliite) yrittävät velvoittaa kuvittajat, sarjakuvantekijät ja free lance toimittajat antamaan yhtiölle töittensä kaikki oikeudet. Sopimuspykälä kuuluu näin: "Myyjä luovuttaa kaikki oikeudet sopimuksen nojalla siirtyvään aineistoon edelleenluovutusoikeus ja muunteluoikeus mukaanlukien. Korvaus tästä sisältyy sovittuihin palkkioihin". Tällaista tai vastaavaa sopimusta ei pidä allekirjoittaa! Sopimuspykälä on vastoin hyvää lehtimiestapaa ja polkee tekijänoikeuksia. Sopimusasioissa neuvoja antaa Sarjakuvantekijät ry, Kuvittajat ry ja Grafia."

Hyvät aloittelevat piirtäjät ja ammatissa jo vakiintuneet. Jos polkumyyntiä siedetään, kohta kukaan ei elä piirtämällä. Kuvat tilataan Hong Kongista.

0 Comments:

Lähetä kommentti

<< Home